Boottocht 11 juni 2023

Boottocht 11 juni 2023

Boottocht 11 juni 2023

Het Leiden Englisch Choir, ooit het Carolkoortje van de vakgroep Engels van de Leidse Universiteit, heeft met een groots concert zijn 50-jarige bestaan gevierd met twee gastkoren, Astolabium uit Toruń (Polen) en het City of Oxford Choir uit Engeland.. Op het programma stonden 2 wereldpremières, ‘To see a world’ van de dirigente van het LEC, Hebe de Champeaux,  en ‘The birds of the air’ van componist Wilko Brouwers. Thema van het concert was de relatie tussen de mens en de natuur, en daarover heeft onze dirigente zich in een interview met het Leidsch Dagblad uitgesproken.

Na het concert hebben we met onze gasten uit Polen en Engeland een boottocht door Leiden gemaakt – uiteraard werd dar onder begeleiding van die accordeonisten luidkeels bij gezongen.