Leiden English Choir

Over ons

Over ons

Het koor

koor/choir

Het Leiden English Choir is een dynamische groep mensen van verschillende leeftijden en nationaliteiten. Regelmatig zingen buitenlandse studenten voor één of meer periodes met ons mee. De repetities vinden dan grotendeels in het Engels plaats. We geven meerdere concerten per jaar in Leiden en omgeving, rond Kerst met onder andere klassieke Christmas Carols. Het voorjaarsconcert is vaak gekoppeld aan een thema. Naast Engelstalige componisten als onder meer Purcell, Britten, Vaughan Williams, Holst en Rutter komen bijvoorbeeld ook Victoria, Lassus, Fauré en Pulenc aan bod. Een aantal keer heeft het koor samen met een ander koor of orkest een uitvoering verzorgd. Met symfonie-orkest Sonante uit Wageningen hebben we het Requiem van Mozart tijdens een 4 mei herdenking in Wageningen uitgevoerd. In 2019 voerden we met het Toonkunstorkest en 3 andere koren het door Jeppe Moulijn gecomponeerde oratorium `Voyage to Creation’ uit, een wereldpremière.
Gezellig en serieus We werken hard en nemen onze muziek en de repetities heel serieus, we proberen binnen onze mogelijkheden altijd een zo hoog mogelijke muzikale kwaliteit te bereiken. Gezelligheid is op het LEC ook belangrijk: we vinden het leuk om tijd met elkaar door te brengen. Zo bezoekt een wisselend aantal koorleden regelmatig na de repetitie het nabij gelegen café en is er maandelijks een borrel, georganiseerd door de stemgroep die daarvoor aan de beurt is. Ook de feesten na afloop van de concerten duren meestal tot in de late uurtjes.


De dirigent

Hebe de Cham­peaux is geboren in Nederland en opgegroeid in Amerika. Ze heeft haar Bachelor of Music als uitvoerend violist (Cum Laude) behaald aan de San Francisco State University en haar Master of Music in orkestdirectie aan de Indiana University Bloomington. Daarnaast heeft ze een Bachelor Koordirectie behaald aan het Conservatorium van Amsterdam. Hebe heeft orkestdirectie gestudeerd bij Imre Pallo, Thomas Baldner en Yair Samet, en koordirectie bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Ze heeft zang gestudeerd bij Hein Meens en Pierre Mak aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft daarnaast zangles gehad van James McCray, Capucine Chiaudani en Ira Siff. In 2007 won Hebe de Juryprijs van de Bela Bartok International Opera Conducting Competition en in 2009 kreeg ze erkenning in de vorm van een eervolle vermelding voor de Taki Concordia Conducting Fellowship voor vrouwelijke dirigenten. Ze heeft wereldwijd dirigeer-masterclasses gevolgd van beroemde dirigenten als Kurt Masur, Jorma Panula en Colin Metters. Hebe dirigeert verschillende koren en orkesten in Nederland en geeft dirigeer-masterclasses bij Bureau Huismuziek en het Muziekpakhuis in Amsterdam. Ze zingt professioneel bij Capella Amsterdam, Studium Chorale en Hollands Collectief. Ze heeft ook een klein kinderkoor in Amsterdam Noord.


De repetitor

David Dekker

David Dekker is repetitor bij Leiden English Choir, Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum en het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest. Hij was in de leer bij Ruth Stelzer (een leerlinge van Wilhelm Kempff), Patrick Norro en op het Koninklijk Conservatorium bij Marlies van Gent. In 2011 gaf hij zijn eerste solo-recital, waarbij hij een uitvoering gaf van Ravels Ma Mère l’Oye en Le Tombeau de Couperin.
Sindsdien maakt hij themaprogramma’s rond specifieke componisten. Binnen deze reeks gaf hij in 2013 een integrale uitvoering van de twee bundels Préludes van Debussy en in 2014 een pianobewerking van Rachmaninoffs Dodeneiland. In 2016 publiceerde hij een CD-opname van Leopold Godowsky’s Java Suite. Hij treedt hiernaast regelmatig op met het kamerkoor van Collegium Musicum en in diverse projectorkesten.